Maikel Jongenelis nieuwe CFO van HAK

Opvolger van Lizet Friesen-Leibbrandt op missie om Nederland aan de groenten te krijgen.

Maikel Jongenelis (33) is per 1 oktober 2021 CFO Lizet Friesen-Leibbrandt opgevolgd als CFO bij HAK. Hij trad in 2018 bij de groentefabrikant in dienst als financieel manager en heeft de afgelopen vier jaar nauw samengewerkt met Friesen die per 1 oktober 2021 in dienst is getreden bij IDH, The Sustainable Trade Initiative. 

Jongenelis, sinds mei 2018 Finance Manager bij HAK, heeft inmiddels de werkzaamheden en verantwoordelijkheden die met zijn nieuwe CFO rol samenhangen geruisloos kunnen overnemen. Voordat hij bij HAK in dienst kwam, werkte hij bij EY Accountants (2010-2017). In 2014 studeerde hij af aan Nyenrode Business University als Register Accountant (RA), waarna hij in 2017 zijn praktijkopleiding bij de NBA afrondde.

HAK CEO Timo Hoogeboom is heel content dat Maikel de werkzaamheden van Lizet wilde overnemen. "Ze hebben beiden nauw samengewerkt en het afgelopen half jaar is hij voorbereid als interne opvolger van Lizet. Maikel kent alle ins en outs van ons bedrijf en is de juiste persoon om de komende jaren onze plantaardige strategie in Europa versneld uit te bouwen", aldus Hoogeboom.

Jongenelis over zijn nieuwe CFO rol: "De komende jaren staan er belangrijke projecten op stapel die HAK naar een volgend niveau zullen gaan brengen in haar missie om meer mensen te helpen groenten en peulvruchten te eten. In mijn nieuwe rol als CFO is het een geweldige uitdaging dat ik mede aan de basis van deze aankomende veranderingen mag staan om met de organisatie te werken aan verdere groei, digitalisering en professionalisering.''