MUIS Software lanceert Spitsfactuur

MUIS Software heeft een nieuwe gratis manier ontwikkeld om facturen te versturen: de Spitsfactuur. Het maken van facturen in Word en Excel is daardoor verleden tijd, aldus MUIS. De facturen worden ook direct verwerkt in de administratie.

De Spitsfactuur is eenvoudig op te stellen. Adres- en artikelgegevens kunnen rechtstreeks ingetypt worden, maar klantgegevens kunnen ook automatisch opgehaald worden door middel van de koppelingen met het bedrijvenregister van de KvK en met de landelijke postcodetabel. Voor accountants en ondernemers levert dit een tijdbesparing op. Ook artikelgegevens zijn op eenvoudige manier in te typen.

De factuur wordt elektronisch verstuurd naar de klant met een UBL-bestand als bijlage. UBL is de belangrijkste standaard in het elektronische facturatieverkeer. Hierdoor kan de factuur meteen verwerkt worden in de administratie van de ontvanger. Toch wordt er tegelijkertijd nog automatisch een pdf-bestand meegestuurd, zodat klanten met administraties die nog niet aangepast zijn aan UBL, de facturen nog op hun eigen manier kunnen verwerken.