Nieuwe CFO voor Kiadis

Scott A. Holmes wordt de nieuwe financieel topman van Kiadis Pharma. Hij volgt Robbert van Heekeren op, die het bedrijf verlaat. Dat werd donderdag bekendgemaakt door het bedrijf bekend gemaakt. Van Heekeren wil zijn carrière een nieuwe wending geven.

Holmes is momenteel onder meer financieel directeur van Keryx Biopharmaceuticals. Hij komt naar Kiadis na de afronding van de recent aangekondigde fusie van dat beursgenoteerde bedrijf met Akebia Therapeutics. Het afronden van die deal staat in de boeken voor het einde van het jaar. De nieuwe financieel topman is gestationeerd in Boston.

Op interimbasis zal Paul van Hagen de financiële functies op zich nemen.

Van Heekeren is al meer dan tien jaar CFO van Kiadis. Hij begeleidde onder andere de beursgang van het bedrijf in 2015. De CFO leverde een belangrijke bijdrage aan de groei die Kiadis doormaakte, aldus CEO Arthur Lahr in een persbericht. Van Heekeren startte zijn loopbaan bij AkzoNobel, waar hij meer dan 11 jaar in verschillende functies actief was.   

Holmes heeft jarenlang ervaring binnen de finance en biotechnologie. Hij begon zijn loopbaan bij EY, waarna hij al twee jaar werkte als controller bij Keryx. In zijn vorige baan was hij Senior Vice-President, Finance & Investor Relations bij AMAG Pharmaceuticals. Volgens Lahr heeft Holmes veel ervaring in het aantrekken van kapitaal. De toevoeging van de Amerikaan aan de board van Kiadis moet het bedrijf helpen zijn positie in de VS te versterken.