Nieuwe topman Sanoma Nederland

Rob Kolkman is benoemd tot nieuwe topman van Sanoma Media Nederland, eigenaar van onder meer nieuwswebsite Nu.nl en tijdschriften als Libelle, Linda en Donald Duck.

Hij neemt per 1 januari de functie op zich, na het vertrek van zijn voorganger Marc Duijndam vorige maand. De 45-jarige Kolkman zal als hoofd van de Nederlandse activiteiten van Sanoma verantwoording afleggen aan topvrouw Susan Duinhoven van het gehele Finse mediaconcern.

Kolkman is afkomstig van informatieleverancier RELX, waar hij verschillende managementfunctgies vervulde. Zijn voorganger kondigde in augustus zijn vertrek bij Sanoma aan. Duijndam meldde zich in juni al ziek en zat sindsdien thuis. Hij was pas sinds begin van dit jaar de directeur van Sanoma Nederland en kwam over van huizensite Funda, waar hij de hoogste baas was. 

Onder leiding van Duijndam ging de winstgevendheid van de Nederlandse tak van Sanoma licht omhoog. Ook werd tijdens zijn bewind afscheid genomen van de Nederlandse tv-zenders van SBS. Duijndam was de opvolger van Peter de Mönnink, die overstapte van Talpa. Hij werd commercieel directeur bij het mediabedrijf van John de Mol. 

In een verklaring liet Kolkman weten dat Sanoma een sterke portfolio aan merken heeft die 80 procent van de Nederlandse bevolking elk maand bereiken. Hij zegt verder uit te kijken om bij het bedrijf te gaan werken. Topvrouw Duinhoven wees op de ervaring en zakelijke staat van ienst van Kolkman.