NN maakt goede start op de beurs

Vandaag maakte verzekeraar NN zijn debuut op het Damrak. Moederbedrijf ING bracht de aandelen voor 20 euro per stuk naar de beurs. In de ochtend ging het goed met de handel in NN. Het aandeel steeg zo’n 5 procent en opende op 21 euro.

Vooraf bleek de interesse onder beleggers naar de stukken al groot. Hierom besloot ING geen 70 maar 77  miljoen aandelen naar de beurs te brengen. Beleggers zijn waarschijnlijk gelokt met een waardering voor NN Group die half zo groot is als het eigen vermogen van de onderneming – al hangt het vraagstuk rond de woekerpolissen nog altijd boven de onderneming.

ING is nu nog grootaandeelhouder in NN Group. Het is de bedoeling het belang de komende tijd langzaam verder af te bouwen. Hierbij is ING uiteraard gebaat bij een mooie koerswinst. 

Adviseurs bij de beursgang winnen ook 

Om de beursgang mogelijk te maken is bijna iedere bank met een beetje naam opgetrommeld. In totaal maar liefs 21 banken. Op onze zustersite www.mena.nl is hierover meer te lezen in het artikel Allen & Overy, J.P.Morgan, Morgan Stanley, ING en Deutsche Bank profiteren in league tables door beursgang NN Group.

 

 

Gerelateerde artikelen