Peter van Bommel wordt commissaris bij Nedap

Peter van Bommel, voormalig CFO van ASMi, wordt voorgedragen als commissaris bij Nedap.

Deze voordracht is gedaan met het oog op het aftreden van Geriit Kolff op de algemene vergadering in 2022 conform het vastgestelde rooster van aftreden, zo meldt de onderneming. De intentie is dat Van Bommel het voorzitterschap overneemt. 

Peter van Bommel heeft een brede ervaring zowel als bestuurder en als commissaris bij verschillende beursgenoteerde ondernemingen en hij is actief geweest in meerdere  technologievelden. Hij brengt veel kennis en expertise met zich mee op het gebied van het ontwikkelen en wereldwijd vermarkten van hoogtechnologische oplossingen. Daarmee is hij volgens de RvC een waardevolle toevoeging aan de bestaande raad. 

De meest recente functie van Peter van Bommel was CFO van ASM International N.V. Op dit moment maakt de ervaren CFO tevens deel uit van de board of directors van SES S.A., een beursgenoteerde telecommunicatie onderneming in Luxemburg. Daarnaast is hij momenteel bestuurder bij de Stichting Bernhoven en voorzitter van  het curatorium van de opleiding EMFC aan de Universiteit van Amsterdam. Tot voor kort had hij zitting in de Raad van Commissarissen van Koninklijke KPN N.V. en Neways N.V.

Over Nedap N.V.
Nedap richt zich op het ontwikkelen en leveren van Technology for Life: technologische oplossingen waarmee mensen prettiger en succesvoller kunnen werken. Nedap N.V. is met ruim 800 medewerkers wereldwijd actief. De onderneming is opgericht in 1929 en sinds 1947 beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam. Het hoofdkantoor is gevestigd in Groenlo, Nederland