‘Positie top Unibail lijkt onhoudbaar geworden’

Unibail-Rodamco-Westfield moet binnenkort mogelijk op zoek naar een nieuwe CEO en CFO.

Volgens Le Journal Du Dimanche lijkt de positie van de huidige top van het winkelvastgoedfonds onhoudbaar geworden door het mislukken van een geplande aandelenemissie ter waarde van 3,5 miljard euro.

Het Franse weekblad rekent erop dat topman Christophe Cuvillier en zijn financiële rechterhand Jaap Tonckens binnen enkele dagen al hun vertrek aankondigen. Maar het is niet duidelijk op welke bronnen het medium dit precies baseert. Als meest voor de hand liggende opvolger van Cuvillier wordt Jean-Marie Tritant genoemd, het hoofd van de Amerikaanse tak van URW.

Het aan de beurs in Amsterdam genoteerde bedrijf kreeg afgelopen week te maken met een zware tegenslag toen de aandeelhouders tegen de grote aandelenemissie stemden. Vrijdag trad president-commissaris Colin Dyer al terug. Hij werd per direct opgevolgd door Léon Bressler. Dyer blijft wel commissaris bij URW.

Beleggersorganisatie VEB sprak eerder van een motie van wantrouwen aan het adres van het bestuur van URW, en ging er meteen al vanuit dat dit niet zonder gevolgen zou kunnen blijven. "Aandeelhouders die zich zo keren tegen een aandelenuitgifte is niet eerder vertoond", aldus de VEB.

De laatste weken kwam er al veel kritiek van verschillende aandeelhouders op de plannen van URW om aandelen te verkopen. URW wilde met de opbrengst de schuldenlast versneld terugdringen, maar gaf ook aan niet in acute geldnood te verkeren.

(ANP)

Gerelateerde artikelen