Redwood Webinar: Using Automation to Demystify Intercompany Reconciliation

Hoe maken we Balance sheet reconciliation eenvoudiger voor onze boekhouders?

In de vierde en laatste aflevering van de reeks van vier Redwood-webinars neemt Shak Aktar, Senior Vice President Finance Automation & Customer Experience Officer ons wederom mee in de wereld van close automation. De focus ligt deze keer op account reconciliation en data matching automation. 

Akhtrar legt uit dat Redwood een cloud-based automatieplatform is, dat interageert met onderliggende applicaties en meerdere connecties maakt met ERP systemen die alom gebruikt worden. Alle transacties worden direct in de ERP uitgevoerd. Zo wordt het closingproces geautomatiseerd. Vervolgens vertelt Akhtar hoe first-mile-gegevens kunnen worden gebruikt om activiteiten tussen bedrijven vast te leggen en automatisch uit te voeren. Hierdoor is het mogelijk om intercompany-transacties continu te beheren, waardoor de druk op een team aan het einde van de periode wordt verminderd en de nauwkeurigheid van de resultaten wordt verbeterd.

Kijk de hele webinar terug door op afbeelding te klikken

Reconciliation
Balance sheet reconciliation is een bijzonder uitdagende taak voor boekhoudteams. Gegevensverzameling van verschillende gedistribueerde systemen en een gebrek aan systeemintegratie en statusrapportage – gecombineerd met handmatige verwerking met behulp van e-mail, spreadsheets en elementaire workflowtools – verhinderen dat Group Controllers en CFO's inzicht hebben in het algehele proces of de huidige status van belangrijke taken. Dit zet de financial voor een blok; niet in staat om achterstanden in de verwerking bij te houden, en machteloos om procesverbeteringen door te voeren in de korte tijd tussen het afsluiten van een periode en het begin van de volgende.
Met de financiële automatiseringsoplossing van Redwood kunnen alle relevante maandafsluitingen en boekhoudkundige gegevens worden verzameld in een ingewikkeld geautomatiseerd proces dat de taken registreert. Diepe integratie met ERP en andere registratiesystemen maakt het ook mogelijk om automatisch afstemmingsjournalen te genereren voor boekingen in onderliggende financiële systemen. Uitgebreide automatisering, samen met workflow integratie, vermindert niet alleen onnodige handmatige inspanningen, maar versnelt het afstemmingsproces en zorgt voor meer controle.

Samenvattende conclusie
Vaak zit 80% van het werk binnen de closing in het presenteren van data, zodat een gedegen en onderbouwde beslissing kan worden genomen op basis van deze data. De software van Redwood neemt dit werk nagenoeg volledig uit handen. Hierdoor kan de financial meer tijd investeren in het analyseren van de data. Een goede ontwikkeling, aldus Akhtrar. Finance & accountants worden op deze manier een belangrijker onderdeel van de business en hoeven hun tijd niet meer te verdoen aan het verwerken van data. 

Dit was de laatste Redwood Webinar in de serie over Close Automation.

Allemaal terugzien? Het is mogelijk via onderstaande links:

1.    Introduction to Close Automation: How do you turn the close into a non-event?
2.    The Broken Promise of Automation for Accruals, Provisions & Journal Entry Management
3.    Why Finance Leaders are Prioritizing Account Reconciliation & Data Matching Automation

 

 

Gerelateerde artikelen