Ruben Mikkers wordt nieuwe CFO van NLC

KPMG-partner maakt overstap naar healthtech venture builder NLC.

De Amsterdamse healthtech venture builder NLC zet de verdere groei door met het aantrekken van KPMG-partner Ruben Mikkers als nieuwe CFO.

De overstap van het financiële zwaargewicht Rubben Mikkers naar NLC bevestigt de potentie van het bedrijf, dat in vijf jaar tijd al 30 healthtech startups wist te bouwen en recent een kantoor in München opende. Mikkers heeft eerder zes jaar bij Robeco Asset Management gewerkt en vervolgens veertien jaar bij de Deals praktijk van KPMG, verantwoordelijk voor fusie en overnametrajecten van verschillende private-equityfondsen en multinationals waaronder KKR, Advent, Investcorp, Bridgepoint, Carlyle, DSM, VolkersWessels en FrieslandCampina. Vanwege de exponentiële groei van NLC zal Mikkers zich onder andere gaan toeleggen op een zeer grote financieringsronde die later dit jaar gaat plaatsvinden.

Met het aantrekken van Mikkers wil NLC de volgende fase ingaan van verdere Europese groei. In het lopende jaar alleen al wil NLC 20 nieuwe ventures gaan bouwen waarvan de helft buiten Nederland. Mikkers zegt hierover: ‘Ik ben overtuigd van de missie en slagingskans van NLC en wil niet langer aan de zijlijn staan. Ik wil graag mijn ervaring en expertise inzetten om te helpen NLC tot een succes te maken, omdat ik nu eenmaal graag onderdeel ben van een succesverhaal. Ik wil eraan bijdragen meer innovaties bij de patiënt te krijgen evenals het teruggeven van een aantrekkelijk rendement voor de aandeelhouders.’

Over NLC
Het in Amsterdam gevestigde NLC is de grootste healthtech venture builder van het Europese vasteland. NLC bouwt samen met wetenschappers bedrijven rondom veelbelovende zorginnovaties om deze bij de patiënt te brengen. Vanwege complexiteit in de markt bereikt 95 procent van deze innovaties nu nooit de patiënt. NLC zorgt ervoor dat kennis, mensen, technologie en financiering samen worden gebracht.