Tim van Dam is de nieuwe CFO van Altares Dun & Bradstreet Benelux

Tim van Dam CFO Altares Dun & Bradsheet
Van Dam was hiervoor Head of Finance Europe bij Domino’s Pizza Nederland.

Bedrijfsdataexpert Altares Dun & Bradstreet verwelkomt Tim van Dam (42) deze maand als nieuwe CFO voor de Benelux-regio. Met zijn ruime internationale ervaring op het gebied van finance en automatisering brengt Van Dam een frisse blik op de financiële strategie van het bedrijf. Hij neemt het stokje over van Casper de Groot (40), die de afgelopen tien jaar een stevige en betrouwbare basis heeft gelegd voor de financiële afdeling.

Voor zijn komst naar Altares Dun & Bradstreet was Van Dam Head of Finance Europe bij Domino’s Pizza Nederland. Daar leidde hij een team van finance managers en zorgde hij voor de financiële operaties in zeven Europese landen. Zijn internationale ervaring en expertise in automatisering brengt hij nu naar Altares Dun & Bradstreet.

“Ons doel is om onze interne systemen verder te automatiseren en AI in te zetten om onze data-inzichten te verbeteren. We willen écht zelf profiteren van de tools die we onze klanten aanbieden. Voor ons is AI het beginpunt, niet het eindpunt”, zegt Van Dam. “Daarnaast streven we ernaar om meer subsystemen aan te sluiten op onze accountingprocessen en tekstherkenning, automatische coderingen en voorspellende analyses toe te passen om toekomstige budgetten te bepalen op basis van historische data.”

Generatieve AI betekent een cruciaal keerpunt voor CFO’s. Het kan veel taken automatiseren, waardoor er meer tijd is voor strategische beslissingen. Maar hoe ver zijn we écht met AI in finance? En hoe ver ben jij met jouw AI-implementatie? In de CFO Studio hadden we een eerlijk gesprek met Gert-Jan Strik RC (CFO van ANP), Martijn ten Kate (expert Business Finance Automation bij Billtrust) en Greyt Managing Partner Richard Veffer. Ze bespraken de kansen, risico’s en gaven praktische tips voor CFO’s om mee aan de slag te gaan.


 

Een solide basis voor duurzame groei
Hoewel Van Dam gelooft dat AI en automatisering op de lange termijn cruciaal zijn, start hij met het grondig begrijpen van de bestaande processen. “Eerst begrijpen, dan begrepen worden”, legt hij uit. “Ik wil de sterke basis van de Benelux-regio van Altares Dun & Bradstreet allereerst verder uitbouwen met duurzame groeistrategieën. Door onze processen verder te automatiseren en de kracht van data en AI optimaal te benutten, kunnen we onze efficiëntie verhogen, betere inzichten genereren en uiteindelijk meer waarde bieden aan onze interne klanten. Ik kijk er erg naar uit om samen met het team bij Altares Dun & Bradstreet bij te dragen aan een toekomst vol groei en succes.”

De Groot zal samen met Van Dam zorgen voor een zorgvuldige overdracht van kennis en verantwoordelijkheden, zodat de continuïteit van de financiële strategie gewaarborgd blijft. Met de solide basis die De Groot heeft gelegd, kan Van Dam direct voortbouwen op de ingezette koers en deze verder versterken. Altares Dun & Bradstreet is verheugd over zijn komst en kijkt met vertrouwen uit naar de volgende fase van groei en ontwikkeling onder zijn financiële leiding.

 

Bepaal jij wat AI voor je doet, of bepaalt AI straks wat jij zult doen? Kom hierover in gesprek op 7 november met 300 vakgenoten en experts tijdens Leadership in Finance Summit 2024 in Amersfoort. Meld je nu gratis aan en ontdek hoe AI jouw rol van finance leader herdefinieert.

Gerelateerde artikelen