Turkesteen blijft aan als CFO Intertrust

Hans Turkesteen blijft de financieel directeur van financieel dienstverlener Intertrust. Hij was sinds november vorig jaar tijdelijk financieel bestuurder bij de onderneming.

Turkesteen werd toen aangesteld als vervanger van Maarten de Vries, die Intertrust na korte verliet om CFO te worden van AkzoNobel. Ook CEO David de Buck maakte vorig jaar bekend te vertrekken na het aflopen van zijn tweede termijn in 2018.

2017 was toch al een lastig jaar voor het bedrijf. De resultaten vielen in eerste instantie tegen. Ook had het bedrijf te maken met een hoog personeelsverloop. In het vierde kwartaal wist het bedrijf de resultaten wel ruimschoots goed te maken, waardoor de omzet en winst over 2017 hoger uitvielen dan in 2016. Ook meldde het bedrijf dat het hoge personeelsverloop tot stoppen was gebracht. 

Turkesteen staat bekend als ervaren crisismanager. Als CFO van Stork voerde hij in 2012 een financiële herstructurering door, geïnitieerd door private equity partij Arle Capital Partners. Van 2013 tot en met 2016 was hij CFO bij Imtech, dat destijds grote problemen op compliance gebied kende door fraudepraktijken in Duitsland en Polen. In combinatie met slechte marktomstandigheden, leidde dit tot financiële problemen bij het bedrijf. Turkesteen was betrokken bij een uitgebreid herstructureringsprogramma waarin onderdelen zijn verkocht om het hoofd boven water te houden.

De benoeming van Turkesteen geldt per 1 augustus. Op een buitengewone aandeelhoudersvergadering later dit jaar zal zijn voordracht voorgelegd worden.