Wat is de beste route naar extra vermogen?

Hoe vindt u de juiste vermogensverschaffer om uw groeiplannen te financieren?

Groei kost geld. Een onderneming die nieuwe producten wil introduceren, nieuwe markten wil ontginnen of investeringsplannen wil uitvoeren, heeft nu eenmaal financiële middelen nodig. Voorzover de eigen middelen tekortschieten, zal er een externe financier aan te pas moeten komen. maar welke?
Sommige groeiende bedrijven financieren hun activiteiten grotendeels zelf. Het benodigde kapitaal komt vooral uit ingehouden bedrijfswinsten en er wordt bovendien doordacht mee omgesprongen. Desnoods kan de ondernemer ook een beroep doen op zijn eigen middelen, bijvoorbeeld door een lening aan zijn bedrijf te verstrekken. Maar veel ondernemers zullen op zoek moeten naar externe financiering. Waar kunnen ze dan terecht?

In deze whitepaper komen achtereenvolgens aan de orde.

1 Goed financieel beheer van het eigen bedrijf (inclusief leasing, factoring en rekening courant-krediet)
2 Als dat tekortschiet: de zoektocht naar externe financiering
3 Bancaire financiering
4 De alternatieven, met een nadruk op aanbieders die zich op (snel)groeiende ondernemingen richten: Overheidsregelingen en subsidies; MKB-krediet en microkrediet; familie, vrienden en bekenden; crowdfunding; SEED Capital-fondsen; informal investors; participatiemaatschappijen (venture-capitalmaatschappijen, private equity-maatschappijen en regionale ontwikkelingsmaatschappijen) en de beursgang.