Financiering: dit is de top van de markt

Steeds meer en steeds goedkoper geld stuwt de Nederlandse markt voor overnames tot ongekende hoogten. Buitenlandse financiers storten zich op de Nederlandse markt. Direct lending is een onomkeerbare trend. Geen enkele overname hoeft meer te klappen op een gebrek aan kapitaal.

Ondernemers en investeerders die door de bomen het bos niet zien kunnen een beroep doen op tal van oud bankiers en financieringsspecialisten verbonden aan de Big4 en nichekantoren zoals Oaklins en Nielen Shuman.

De M&A Awards brengt ook dit jaar weer de beste adviseurs in kaart. Deze partijen gaan over acquisitie financiering, groei- en herfinanciering, syndicaat leningen, heronderhandelingen over convenanten en meer. Meer dan 100 partijen zijn actief in de Nederlandse markt. Direct lenders winnen sterk terrein.

Voor de M&A Awards 2018 luidt de omschrijving voor Best Debt Advisor: "The Best Debt Advisor has a deep market insight and an excellent track record varying from acquisition finance to refinancing and restructuring. He or she excels in integrated process management and cooperates smoothless with clients, banks and lawyers".

De top van de markt bestaat uit:

  1. Alexander Olgers – Deloitte
  2. Ard Burgers – PwC
  3. Bas Stoetzer – Oaklins Netherlands
  4. Christian Savvides, Rothschild
  5. Daan Bouwman – Nielen Schuman
  6. Ferdinand Veenman, KPMG
  7. Gurjit Bedi – Marlborough Partners
  8. Ludovic Beukers – EY
  9. Martijn Mouwen – Avaxa Debt Advisors
  10. Ivo Raschl – KPMG
  11. Rafael Gomez – Nielen Shuman

Bent u ook actief als expert of als debt advisor maar staat uw bedrijf niet in bovenstaande lijst, neem dan contact op met Ezri Joy Blaauw, eblaauw@alexvangroningen.nl, +31 6 46384782. 

Hoe komt de top 6 tot stand voor de M&A Awards? De meest actieve dealmakers en investeerders en bestuurders van grote ondernemingen stemmen tussen 1 oktober 2018 tot en met 1 november 2018. 

Op de foto Alexander Olgers.