William Bontes naar Louwman Group

Het autobedrijf verwacht dat de ruime ervaring van Bontes als financieel directeur in zijn nieuwe functie goed van pas zal komen.

William Bontes (50) wordt de nieuwe CFO van automotivebedrijf Louwman Group. Hij heeft de nodige ervaring in deze sector en in deze functie: Bontes was eerder CFO voor het Rotterdamse vervoersbedrijf RET en voor de infrastructuurdivisie van VolkerWessels, hij vervulde verschillende functies voor General Electric en hij werkte voor autoverhuurbedrijf Budget. Verder vervulde hij verschillende functies voor bedrijven in de telecomsector en bouwbranche.

In 2017, toen hij aantrad bij VolkerWessels, vertrok hij uit de Raad van Commissarissen van Feyenoord om elke schijn van belangenverstrengeling te vermijden bij de bouw van het nieuwe stadion van de club.

'Een nieuwe functie voor het familiebedrijf', schrijft Louwman Group in een persverklaring. Vanaf 15 augustus zal Bontes samen met zijn team de financiële kracht bewaken van de in 1923 opgerichte onderneming die ongeveer 2.950 mensen in dienst heeft. Het team moet zorgen voor nieuwe investeringsmogelijkheden, nieuwe businesmodellen en uitbreiding van de bestaande activiteiten. 'Met de toetreding van William tot de Louwman Group krijgt Hans van der Vlugt een nieuwe functie, namelijk directeur investments.'

Lees en kijk ook: Een frisse kijk op finance vanuit andere disciplines. Een interview door Jeroen Smit met Judith Meeng, William Bontes en Maarten Korz