William Bontes stapt op als CEO Hurks groep

William Bontes is per direct opgestapt op als CEO van Hurks groep. Hiertoe is in nauw en goed overleg tussen de raad van commissarissen en William Bontes besloten. Als reden voor zijn vertrek wordt een verschil van inzicht over de beoogde strategie en het te voeren beleid genoemd.

De wijziging in de top van de holding houdt verband met de beoogde wijziging van het besturingsmodel dat meer decentraal van opzet wordt. De besturing zal voortaan primair zal gaan verlopen via de directeuren van de werkmaatschappijen. De holding, en daarmee ook de rol van de CEO, zal worden ingekrompen. Over de beoogde herstructurering vindt overleg plaats met de direct betrokken ondernemingsraden.

Bontes trad in 2014 aan als CFO van Hurks en nam in september 2015 de rol van CEO over van Geert Hurks die zich vanwege ziekte terug moest trekken uit de raad van bestuur. Hij was de eerste bestuursvoorzitter van buiten de familie Hurks. De huidige CFO, Camiel de Vries, is door de raad van commissarissen aangesteld om tijdens de transformatieperiode de taak van statutair bestuurder tijdelijk waar te nemen.