XBRLreports: Kredietrapportage met prognose binnen 1 minuut verwerkt

XBRLreports heeft samen met de Rabobank en Administratie en Belastingadvieskantoor Hein Koning een test gedaan voor een kredietaanvraag. Durk Tuinier van XBRLreports en Tom Koning hadden vijf medewerkers van Rabobank Waterland uitgenodigd om live, op een Rabobank-laptop, te zien hoe een kredietrapportage met prognose binnen 1 minuut vanuit de online administratie bij Hein Koning via XBRLreports in het Rabobank-systeem werd verwerkt.

Het is voor het eerst dat een kredietrapportage mét prognose via XBRL bij een bank wordt aangeleverd. Met alleen kredietrapportages kon dit al eerder. Dat volstaat voor banken voor het bewaken van financiële situaties. Voor complexe kredietaanvragen is ook een prognose nodig en dat heeft XBRLreports nu mogelijk gemaakt.

‘Uiteraard werkt dit ook voor aanvragen bij ING Bank en ABN AMRO. Het voordeel is dat de cijfers gestructureerd in hun eigen systeem landen en zij een aanvraag snel kunnen analyseren en afhandelen. En zij weten zeker dat de cijfers foutloos uit de officiële bedrijfsadministratie komen. Voor ondernemers is het nu veel makkelijker om krediet aan te vragen en hiervoor te shoppen bij meerdere banken,’ aldus XBRLreports.