CFO Profiel: Chris Oomen

Chris Oomen was van 1987 tot medio 2019 bestuursvoorzitter en CFO van zorgverzekeraar DSW.

Chris Oomen kende een veertigjarige loopbaan bij DSW Zorgverzekeraar. In die tijd heeft hij zich opgewerkt van hoofd van de medische dienst tot bestuursvoorzitter. Oomen staat bekend als iemand met een sterke moraal. Hij maakt zich sterk voor de belangen van de verzekerden. Zijn jaarsalaris geeft hij weg, aan zijn personeel of aan een goed doel. 

Naast zijn werk voor DSW, richtte Chris Oomen in 1986 het wereldwijd bekende beurshandelbedrijf Optiver op. Hij is nog steeds aandeelhouder van Optiver, dat vooral handelt in financiele derivaten.

Naam:                 Chris Oomen
Bedrijf:                 DSW Zorgverzekeraar
Geboortejaar:     1949
Nationaliteit:       Nederlandse
 

Over DSW Zorgverzekeraar
Met ruim 600.000 verzekerden en een marktaandeel van 3,5 procent is DSW de grootste van de kleinere Nederlandse zorgverzekeraars. De zorgverzekeraar streeft naar gemakkelijke, toegankelijke en betaalbare zorg van hoge kwaliteit voor iedereen. Uit onderzoeken van onafhankelijke organisaties, waaronder SAMR, komt DSW als een van de beste zorgverzekeraars naar voren. 

Carrière
1979 – 2019        DSW Zorgverzekeraar

Opleidingen
Oomen heeft farmaceutische wetenschappen en rechten gestudeerd aan de Universiteit van Leiden.

Raad van Bestuur
Aad de Groot          Voorzitter
Frans ten Brink      Lid
Joop le Conge       Lid

Dit profiel is onderdeel van een reeks. Op CFO.nl worden alle Nederlandse top-CFO's geportretteerd in de rubriek Who's who.

Gerelateerde artikelen