CFO Profiel: Marijn de Wit

Marijn de Wit werkt sinds 2016 als CFO van Stage Entertainment.

Hiervoor was De Wit CFO van webwinkel Bol.com. Hier was hij zes jaar lang verantwoordelijk voor het financiële aspect, maar ook voor HR, facility management, legal en officemanagement. Hij wordt dan ook wel beschreven als een CFO ‘nieuwe stijl’. 

In 2009 overzag de toenmalig CFO van Bol.com het overname proces door Cyrte Investments en NPM Capital en begeleide de integratie met Ahold, het concern dat Bol.com in 2012 overnam. In 2015 ontving De Wit een CFO Award voor zijn prestaties bij Bol.com. In het juryrapport werd hij beschreven als een CFO die ervoor zorgde dat de organisatie de snelle groei van Bol.com kon bijhouden en de business stimuleerde bij het nemen van waarde-creërende beslissingen.

Lees ook: CFO nieuwe stijl Marijn de WIt (Bol.com) gehonoreerd met CFO Award
 

Over Stage Entertainment
Stage Entertainment is een wereldwijd opererend bedrijf dat naast het produceren van musicals, toneel en theaterproducties verschillende theaters heeft. De onderneming is actief in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Rusland, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Italië en de Verenigde Staten. Hiermee is Stage Entertainment de grootste aanbieder van live entertainment in Europa. Het bedrijf is ontstaan in 1998 toen Joop van den Ende het live entertainment onderdeel van Endemol kocht. De Nederlandse tak van het bedrijf is in 2015 van start gegaan, zij is ontstaan door de fusie van Joop van den Ende theaterproducties en Albert Verlinde Entertainment. 

Lees ook: Investeerder CVC en CEO stromen Stage klaar voor artistieke groei

Naam:                   Marijn de Wit
Bedrijf:                  Stage Entertainment
Geboortejaar:      1973
Nationaliteit:        Nederlandse

Carrière
2016 – heden           CFO, Stage Entertainment
2009 – 2016             CFO, Bol.com
Marijn de Wit is ook werkzaam geweest bij Maxeda en McKinsey & Company. 

Opleidingen
Marijn de Wit heeft Executive of Finance and Control gestudeerd aan Nyenrode.

Raad van Bestuur
Arthur de Bok                 CEO
Marijn de Wit                  CFO
Ronald van Wechem     COO

Dit profiel is onderdeel van een reeks. Op CFO.nl worden alle Nederlandse top-CFO's geportretteerd in de rubriek Who's who

Gerelateerde artikelen