CFO Studio: “Soms is een slechte beslissing nemen beter dan geen beslissing nemen.”

Terugkijken naar CFO Studio met Daniëlle Berndsen (Korian) en Theun Eijkemans (Abovo Maxlead).

Tijdens CFO Day 2024 namen wij een speciale editie van CFO Studio op, waarin we twee top-CFO’s en Payhawk fintech-expert Chris van Dongen, vroegen hoe zij omgaan met de schaarste aan middelen en talent en hoe automatisering daarin een oplossing kan bieden.

Wat is de potentie van technologie om deze schaarste op te vangen? En hoe manage je als CFO je team om de schaarste aan personeel en kennis zelf op te lossen?

Daniëlle Berndsen, CFO van Korian, besprak het managen van een aantal overnames en integraties in tijden van covid en inflatie, maar ook hoe trots ze is op haar account payable team dat zelf het initiatief nam om een aantal finance processen te automatiseren. “Eigenlijk hebben ze daarmee ook het risico genomen, dat ze zelf heel ander werk moesten gaan doen.”

Theun Eijkemans, CFO van Abovo Maxlead, vertelde hoe zijn bedrijf gebruikmaakt van alle kennis die voorhanden is in het hele bedrijf om zich sterker te positioneren in de markt: “Wij proberen te stimuleren dat innovatie bottom-up ontstaat.” Maar ook over hoe je als CFO soms beslissingen moet nemen op basis van onvolledige informatie. “Soms is een slechte beslissing nemen beter dan geen beslissing nemen.”

Bekijk deze speciale editie van CFO Studio via deze terugkijklink.

Als betrokken CFO kun je samen met vakgenoten invloed uitoefenen op de toekomst binnen jouw sector. Bespreek belangrijke trends, ontwikkelingen en strategieën tijdens onze online CFO.nl Panels. Geïnteresseerd in kosteloze deelname? Bezoek CFO.nl/panel voor meer informatie en sluit je aan.

 

Gerelateerde artikelen