Christiane van der Wateren is de nieuwe CFO van deep tech-pionier LeydenJar

Christiane van der Wateren CFO LeydenJar
Oud-CFO Benelux van Philips stapt over naar deep tech-pionier.

Christiane van der Wateren is sinds deze maand de nieuwe CFO van deep tech-pionier LeydenJar dat zich richt op de ontwikkeling van geavanceerde technologie voor lithium-ion batterijen. Het bedrijf is vooral bekend vanwege zijn innovatie in anodematerialen waarbij men gebruikmaakt van 100% silicium (silicon) in plaats van het conventionele grafiet dat normaal in batterij-anodes wordt gebruikt. Silicium kan veel meer energie opslaan dan grafiet, wat leidt tot batterijen met een hogere energiedichtheid.

Hiervoor was Van der Wateren regional CFO bij Philips Domestic Appliances. Eerder vervulde ze bij Philips verschillende Finance rollen, waaronder CFO Benelux, Senior Manager M&A en Divestments en Global Program Direct0r Philips Finance Transformation. Van der Wateren is enthousiast over de volgende stap in haar carrière: “Ik volg LeydenJar al een paar jaar en ben enorm onder de indruk van hun visie en waardepropositie. Na mijn eerste week ‘in functie’ voel ik me heel trots om deel uit te maken van dit impactvolle team.”

Lees ook op CFO.nl: Arina Freitag (CFO TenneT): “Wij zetten alles op alles om onze bijdrage te leveren aan de energietransitie.”

Generatieve AI betekent een cruciaal keerpunt voor CFO’s. Het kan veel taken automatiseren, waardoor er meer tijd is voor strategische beslissingen. Maar hoe ver zijn we écht met AI in finance? En hoe ver ben jij met jouw AI-implementatie? In de CFO Studio hadden we een eerlijk gesprek met Gert-Jan Strik RC (CFO van ANP), Martijn ten Kate (expert Business Finance Automation bij Billtrust) en Greyt Managing Partner Richard Veffer. Ze bespraken de kansen, risico’s en gaven praktische tips voor CFO’s om mee aan de slag te gaan.

Gerelateerde artikelen