‘De Zoeten naar Inchcape’

Gijsbert de Zoeten, voorheen CFO van LeasePlan, gaat aan de slag bij de grote Britse autodealer Inchcape, schrijft de website Automotive Management.

De Zoeten neemt de positie over van Richard Howes, valt te lezen op am-online.com. Hij stapte, samen met COO Marco van Kalleveen, in november 2018 met onmiddellijke ingang op bij autoleasebedrijf LeasePlan. Daar hebben ze inmiddels Jochen Sutor als nieuwe CFO aangesteld, die overkwam van Commerzbank. Er komt geen nieuwe COO.

Inchcapes CEO Stefan Bomhard zei dat De Zoeten de beste kandidaat was en dat hij er naar uitkijkt met hem samen te werken aan nieuwe mogelijkheden voor Inchcape. "Hij brengt veel ervaring met zich mee in B2B- en B2C-omgevingen, een sterke basis voor de Ignite-strategie en, dankzij zijn tijd bij LeasePlan, kennis van mobiliteitsdiensten die Inchcape van pas zal komen bij het ontwikkelen van capaciteiten in een ontwikkelende industrie."

Voordat hij naar LeasePlan ging was De Zoeten zes jaar CFO bij Unilever. Hij studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Vrije Universiteit Amsterdam, maar hij zit in de Raad van Toezicht van de TU Delft.