Ebusco in het rood door personeelskrapte

Verstoringen in toeleveringsketen leiden tot bijstelling verwachtingen

De elektrische bussenfabrikant Ebusco heeft recentelijk zijn prestatieprognoses voor dit jaar moeten herzien vanwege verstoringen in de toeleveringsketen. Deze verstoringen hebben geleid tot materiaaltekorten bij het bedrijf in Deurne. In combinatie met een tekort aan personeel heeft dit tot vertragingen in de productie geleid.

Jurjen Jongma, voormalig Philips-topman, benoemd als nieuwe CFO

Als reactie op de groeiende uitdagingen en om de volgende groeifase in te gaan, heeft Ebusco voormalig Philips-topman Jurjen Jongma aangesteld als de nieuwe Chief Financial Officer (CFO). Jongma zal zich bezighouden met de wereldwijde financiële strategie en het beleid van het bedrijf.

Jurjen Jongma heeft een indrukwekkende staat van dienst in de financiële wereld. Voor zijn rol bij Ebusco bekleedde hij de positie van CFO bij Versuni, voorheen bekend als Philips Domestic Appliances. Bovendien heeft hij gedurende meer dan 25 jaar verschillende financiële functies vervuld binnen Koninklijke Philips, waaronder die van CFO voor diverse bedrijfsonderdelen van Philips en als Hoofd Internal Audit voor Koninklijke Philips.

Verwachte resultaten voor de eerste helft van 2023

Ebusco voorziet dat de omzet voor de eerste helft van 2023 rond de 41 miljoen euro zal liggen, wat hoger is dan de totale inkomsten in dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf schat dat het verlies vóór belastingen en rente 44 miljoen euro zal bedragen. De definitieve resultaten voor de eerste zes maanden van 2023 zullen op 9 augustus worden gepresenteerd.

Opschalen in productiecapaciteiten met hulp van assemblagepartners

Om het huidige aantal orders effectief te kunnen verwerken, heeft Ebusco besloten op te schalen in productiecapaciteiten met de hulp van assemblagepartners. Deze partners hebben niet alleen bewezen hoogwaardige assemblagekwaliteit te waarborgen, maar zullen ook bijdragen aan het versnellen van de productie en het verbeteren van de brutomarge, aldus de beursgenoteerde bussenfabrikant.

Verwachting van verbeterd operationeel resultaat in de tweede helft van 2023

Met de steun van de assemblagepartners verwacht Ebusco aanzienlijke verbeteringen in het operationele resultaat te realiseren in de tweede helft van 2023 in vergelijking met het eerste halfjaar.

(ANP)

Gerelateerde artikelen