Ex-CFO Van Olphen commissaris ASR

ASR wil Gerard van Olphen en Gisella van Vollenhoven voordragen als leden van de Raad van Commissarissen. De Nederlandsche Bank heeft goedkeuring verleend.

De benoemingen van Van Olphen en Van Vollenhoven zouden op de buitengewone vergadering van aandeelhouders op 30 oktober moeten plaatsvinden, schrijft ASR in een persverklaring. "Met de komst van Gisella en Gerard wordt de RvC versterkt met twee goede leden die veel ervaring en expertise meebrengen", vertelt RvC-voorzitter Kick van der Pol. "Ik ben blij dat zij zich willen inzetten voor a.s.r."

"Gerard voegt kennis toe op het terrein van de sector, het besturen van financiële instellingen, klantgerichtheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen." Van Olphen (1962) begon zijn carrière in 1985 bij AMRO Bank. Daarna was hij CFO bij onder meer Eureko en NIB Capital, van 2002 tot 2013 was hij Chief Finance & Risk Officer bij Achmea en sinds 2016 is hij voorzitter van de Raad van Bestuur van APG.

Lees ook: Gerard van Olphen, CFO Eureko: "Toekomst in eigen hand" (2011)

"Gisella is een expert op het gebied van financiën, risicomanagement en toezicht", schrijft Van der Pol. Van Vollenhoven (1970) begon haar loopbaan bij ING in 1994 en werkte daar onder andere als Senior Manager Credit Riskmanagement. Sinds 2013 werkte ze bij De Nederlandsche Bank waar zij van 2017 tot april 2019 Directeur Divisie Toezicht Pensioenen was.