König volgt Hagel op bij Travix

Thomas König is de nieuwe CFO van online travel agent Travix. König volgt Franklin Hagel op die in april vertrok naar de online veilingsite CataWiki.

De in Hannover geboren König (55) werkte de afgelopen vijftien jaar bij BCD Travel, een zustermaatschappij van Travix. Daarvoor werkte hij voor Alcatel, ABB en TUI/Preussag. Travix schrijft dat onder Königs leiding het credit management bij BCD Travel aanzienlijk verbeterde en dat hij een Business Warehouse introduceerde “waarmee zowel de snelheid als de kwaliteit van rapportages sterk verbeterde.” Terwijl het datagebruik verminderde.

Lees ook: Franklin Hagel: 'Travix is techbedrijf dat reizen verkoopt'

Hoewel Travix en BCD een aantal kenmerken delen, zegt Travix dat hij het interessant vindt dat Travix vanuit de aard van de bezigheden een “andere vaart en flexibiliteit” heeft.

Travix, bekend van CheapTickets.nl, BudgetAir.nl, Vliegwinkel.nl, Flugladen.de en Vayama.com, streeft naar meer boekingen via de websites en wil in meer landen actief zijn. CEO John Mangelaars zegt dat König is aangesteld om een “financiële organisatie van wereldklasse te bouwen die actief bijdraagt aan de realisatie van die ambitie.”