“Bedrijven die mobiele technologie omarmen succesvoller”

Welke veranderingen en trends zien experts en bedrijven in de toepassing van mobiele technologie? Dat was het onderwerp van een TableTalk event van T-Mobile. CFO.nl sprak erover met Marieke Snoep, directeur zakelijke markt T-Mobile.

Ieder kwartaal houdt het telecombedrijf TableTalks, waar het samen met partners (dit keer Samsung) directieleden uit het bedrijfsleven samenbrengt. Expert op het gebied van business mobility en workplace IT-strategie Nick McQuire van CCS Insight en Informatiemanager Yasin Bozkurt van het ministerie van Defensie deelden hun ervaringen met 16 CFO’s, die hierover met elkaar in discussie gingen.

“Een van de wat confronterende conclusies waar Nick McQuire mee startte was dat bedrijven die mobiele technologie en digitalisering omarmen vijf keer succesvoller zijn dan bedrijven die dit niet doen. Hij gaf ook aan dat bedrijven die denken dat dit wel overwaait binnen vijf tot tien jaar waarschijnlijk niet meer bestaan omdat ze dan geen aantrekkelijke werkgever zijn en veel te hoge operationele kosten hebben”, vertelt Snoep over de bijeenkomst.

Welke ontwikkelingen kwamen in de bijeenkomst naar voren? 

“Het ging om twee belangrijke trends. Allereerst de verandering in werkcultuur waarin we zien dat de verhouding werk/privé steeds meer moelijker te stellen is. Teleurstellend is het ook om te constateren dat flexwerk mogelijkheden sterk onbenut blijven door security issues. Maar liefst 75 procent van de bedrijven wil flexwerken mogelijk maken voor hun medewerkers, maar door het verlies aan functionaliteit door beveiligingsbarrières werkt minder dan 40 procent op afstand.
Ten tweede is het belang van digitale transformatie voor het bedrijfsleven nog nooit zo groot geweest. Traditionele bedrijven moeten innoveren om aantrekkelijk te blijven voor medewerkers en klanten, maar vooral om in de pas te kunnen lopen met de concurrentie. Mooie praktijkvoorbeelden werden verteld door Yasin Bozkurt van het ministerie van Defensie. In hun transformatie naar mobiel werken behielden ze grip op belangrijke veiligheidskwesties en wisten tegelijkertijd de user experience te verjongen en processen van negen uur te reduceren naar drie minuten."

Hoe ging dat proces bij Defensie?

“Yasin Bozkurt vertelde erover dat ze niet meer proberen alles zelf uit te vinden. Ze kijken naar the best of breed in de markt en gaan daarmee aan de slag. Activiteiten die niet core-business zijn besteden ze uit aan externe partners zoals MobileIron en Samsung. Door de belangrijke processen zelf te doen behouden ze de veiligheidsregie.”

Wat was de belangrijke conclusie van de bijeenkomst?

Volgens Nick McQuire hebben nog maar weinig bedrijven de digitale transformatie al echt goed opgepakt, velen zwemmen nog voor de golf uit en blijven doen met wat ze normaal al deden. De wereld is mobiel en werken met tools moet intuïtief zijn. In beweging komen is het belangrijkste, niet treuzelen maar doen, zei McQuire. Bedrijven moeten de regie pakken en durven met vallen en opstaan de innovatie te omarmen.
De volgende TableTalk eind juni genaamd Digital Transformation From Talk to Action haakt hier juist op in.”
(Info via ben.smit@t-mobile.nl)

Gerelateerde artikelen