CFO Day 2023 (1 juni a.s.): meer dan ooit in het teken van de CFO en zijn/haar Business

Ook naar CFO Day? Community Manager Amber Overbosch vertelt wat je kan verwachten.

Hoe ziet de CFO Day er dit jaar uit?

Het is dit jaar alweer de tweeëntwintigste editie van CFO Day – het event voor CFO’s om kennis uit te wissen, geïnspireerd te worden en gezellig bij te praten met elkaar. Het programma start met een plenaire opening waarbij wij samen met een paar CFO’s het thema van de dag bespreken – 'Back to Business' – en dieper ingaan op vier belangrijke trends waarmee CFO’s te maken hebben, onder ander de opkomst van AI en het einde van goedkoop kapitaal. Na de opening is er een heerlijke lunch en zijn er overal in Huis ter Duin masterclasses, rondetafels en industry tables.

Wat zijn de hoogtepunten van de dag?

Tijdens de plenaire opening leggen we de CFO’s een aantal vragen voor om mee te nemen naar de verschillende sessies. De 'Industry tables' zijn dit jaar nieuw omdat wij dit jaar meer willen focussen op sectoren. Dit jaar specifiek op energie, logistiek, bouw, food, retail en manufacturing. Op die manier kunnen CFO’s een echte deep dive maken met elkaar om te praten over wat speelt in hun markt terwijl het publiek meeluistert. We sluiten de dag af met een keynote met Patrick van der Pijl die zichzelf bezighoudt met business model innovation. Patrick zal de aanwezige CFO’s handvatten meegeven om hun bedrijfsmodel geschikt te houden in de toekomst.

Op de hoogte blijven van al onze CFO-roundtables, CFO events en CFO Studio? Schrijf je dan hier gratis in voor onze CFO Community en ontvang wekelijks de CFO Nieuwsbrief met iedere week een CFO interview, CFO community nieuwtjes en achtergrondartikelen. https://mijn.cfo.nl/signup

Kun je iets zeggen over het thema?

Het thema van CFO Day 2013 is ‘Back to Business’. Er zijn crises, hypes en trends – en de hele wereld schreeuwt dan altijd dat bedrijven “iets moeten” met al die veranderingen. Tot op zeker hoogte klopt dat natuurlijk ook, maar dit jaar willen we samen met de CFO’s focussen op dat waar het eigenlijk om gaat: de kern van je eigen business kennen en vanuit daar kijken hoe je het hoofd kan bieden aan alle uitdagingen die op je afkomen.

Ook als we op een bepaalde trend inzoomen, betrekken we die altijd op de business. Tijdens de opening spreekt bijvoorbeeld Monique van Dijken Ewijk, Partner bij MGM Regulatory & Governance en een expert op het gebied van ESG en CSRD. Een advocate en dus heel erg op de hoogte van de regelgeving. Maar na haar optreden zal ze ook worden geïnterviewd over wat CFO’s nu eigenlijk praktisch aan moeten met de implicaties van al die nieuwe directives die de komende jaren in werking gaan treden. CFO Day zal dit jaar dus nog meer dan normaal aansturen op een interactie tussen theorie en praktijk: wat zijn de trends, wat zijn de implicaties voor de CFO? En wat is zijn of haar rol?

Eigenlijk zoals we van CFO Day gewend zijn dus?

Ja misschien wel. Maar dit jaar staat de CFO meer dan ooit zelf centraal. CFO’s hebben vaak veel  elementen voor een oplossing in huis. Hoog tijd om te faciliteren dat zij met al deze kennis begeleid worden naar de volgende stap. Zelf ervaringen uitwisselen, peergesprekken, samen met elkaar je eigen business echt doorgronden om te komen tot mooie praktijk antwoorden.

Wat missen CFO’s als ze niet komen?

Elkaar. Wij prikkelen CFO’s om anders te kijken, om uit hun eigen  bestuurskamer te komen. En mij natuurlijk. Op de dag zelf zal ik op het podium staan bij de opening en afsluiting. Verder ben ik altijd aanspreekbaar en zal ik vooral veel gesprekken hebben met CFO’s.

Ik heb een geslaagde dag als het me gelukt is om zoveel mogelijk mensen bij elkaar te brengen, CFO’s onderling, maar ook CFO’s met onze eigen redacteuren. Dus schroom niet om me even aan te schieten als je me ziet lopen. Tot donderdag!

Gerelateerde artikelen