CFO Profiel: Jeff Carr

Jeff Carr werd in april 2020 benoemd tot CFO bij Reckitt Benckiser. Jeff Carr was van 2016 tot 2020 de CFO en lid Executive Committee van Ahold Delhaize. “Ik wist dat het een goed bedrijf was toen ik naar Ahold kwam, maar ook een bedrijf dat een nieuw pad op ging. Ik wilde in een vroege fase bij dat programma betrokken zijn, zodat ik kan bouwen aan een duurzaam fundament voor groei”, zegt hij over zijn functie.

Voor zijn bijdrage in de fusie tussen Ahold en Delhaize, en de cultuurverandering binnen het bedrijf heeft hij een CFO Award 2017 in de wacht weten te slepen op CFO Day 2017. Volgens de jury heeft hij voor meer helderheid en vertrouwen binnen de organisatie gezorgd waardoor het bedrijf weer meer risico’s durft te nemen.  

Voordat Carr begon bij Ahold Delhaize, was hij werkzaam als CFO van FirstGroup, een internationaal opererend vervoersbedrijf actief in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Carr begon zijn carrière bij Unilever en had vervolgens diverse financiële functies op seniorniveau bij EasyJet, Associated British Foods, Reckitt Benckiser, en Grand Metropolitan. Meteen na zijn aanstelling als CFO van Ahold Delhaize kon Jeff Carr aan de slag met de invulling van de strategie voor de groei van het bedrijf. Zo is de CFO een belangrijke schakel geweest in het vereenvoudigen van de onderneming en het realiseren van een kostenbesparing van ruim 600 miljoen euro.

“Ik ben van mening dat finance in het hart van de business thuishoort. Een goede financiële directeur werkt nauw samen met de CEO in het hart van de operatie.” stelt de CFO, Carr, in een interview in 2013 met financieel-management.nl. Een CFO kan helpen identificeren waar kansen liggen. Hierbij gaat het niet alleen om kostenreductie, maar ook om efficiënter en doelgerichter te werken.

De professionele levenswandel van Carr uitzonderlijk te noemen. Van consumentengoederen, naar vervoer, naar retail en weer terug naar de consumentengoederen: de cirkel is voor de kersverse Reckitt Benckiser CFO weer rond.

Lees ook: CFO Day 2017: op zoek naar 'founder's mentality' en  CFO Award 2017 voor Jeff Carr (Ahold Delhaize) en CFO Movers & Shakers: Jeff Carr CFO Ahold Delhaize en CFO’s dealers stappen op

Reckitt Benckiser - Ignite

Over Reckitt Benckiser
Het in het VK gevestigde concern ontstond eind jaren negentig uit een fusie van het Britse Reckitt en het Nederlandse Benckiser. Reckitt is eigenaar van een reeks bekende consumentenmerken. Denk bijvoorbeeld aan schoonmaakproducten van Dettol, Vanish en Calgon, maar ook aan producten voor persoonlijke hygiëne en gezondheid zoals Clearasil, Nurofen en condoommerk Durex. In 2019 behaalde het consumptiemiddelenbedrijf een omzet van 12.85 miljard pond. Het bedrijf kampte echter met een verlies van 3,68 miljard pond. 

Naam:                     Jeff Carr
Bedrijf:                   Reckitt Benckiser
Geboortejaar:        1961
Nationaliteit:          Britse

Carrière
2020 – heden     CFO, Reckitt, Benckiser
2011 – heden      Non-executive Director, McBride PLC
2016 – 2020       CFO, Ahold Delhaize
2016 – 2020        Lid Executive Committee, Ahold Delhaize
2011 – 2016        CFO, Ahold 
2009 – 2011        Financieel Directeur, FirstGroup PLC
2005 – 2009        Lid Raad van Bestuur, CFO, EasyJet
         – 2005        Senior Finance functies, Associated British Foods PLC, Reckitt
                            Benckiser, Grand Metropolitan en Unilever

Opleiding
Onbekend 

Dit profiel is onderdeel van een reeks. Op CFO.nl worden alle Nederlandse top-CFO's geportretteerd in de rubriek Who's who.

Gerelateerde artikelen