CFO Profiel: Onno Krap

Onno Krap trad op 21 juni 2012 in dienst bij Exact als CFO voor een periode van vier jaar. Uiteindelijk nam hij na 7 jaar gewerkt te hebben in 2019 afscheid van zijn rol bij Exact. Krap begon zijn carrière als consultant bij Accenture. Als Senior Manager was hij betrokken in verschillende IT en software implementaties met grote klanten in Europa. In maart 2000 stapte hij over naar het bedrijfsleven als controller en later CFO bij de Europese tak van biotechbedrijf Applera. Hij bleef in de biotech-sector en werd in 2006 benoemd tot CFO van het Nederlandse Crucell.

Gedurende zijn loopbaan heeft CFO kennis opgedaan van rapportage-eisen in beursgenoteerde bedrijven, IFRS reporting, planning & control, tax, treasury, risicobeheer en compliance. Krap heeft een BBA diploma van de Bedrijfsuniversiteit Nijenrode, een MBA gespecialiseerd in financiën van de Universiteit van Florida en een Registercontroller-graad van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Phill Robinson, CEO van Exact, over Onno Krap bij zijn vertrek: "Onno was de drijvende kracht achter veel veranderingen die Exact heeft doorgemaakt, waaronder twee eigendomsovergangen."

 

Over Exact

 

Exact is ruim 30 jaar geleden opgericht door een zestal studenten in Delft. Het is uitgegroeid tot een internationale onderneming met ruim 1500 collega's in 15 landen. Exact ontwikkelt bedrijfssoftware. Exact produceert en distributeert enterprise software die bedrijfsprocessen zoals productie, logistiek , financiën, administratie , human resources , sales en marketing ondersteunen. Exact biedt branche specifieke on -premises , gehost en cloud-gebaseerde software- oplossingen voor een breed scala van industrieën.

 

Naam

Onno Krap

Bedrijf

Planon

Geboortejaar

1965

Nationaliteit

Nederlands

 

Carrière

 

2017 – heden
Lid Raad van Toezicht, Planon

2012 – 2019

CFO, Exact Holding

2011 – 2012

CFO, Crucell

2006 – 2011

Vice President Finance Crucell

2000 – 2005

Director Finance Planning & Control Europe Applied Biosystems

1991 – 2000

Senior Manager Accenture

1989 – 1991

Luitenant ter Zee Kon. Nederlandse Marine

 

Opleidingen

Register Controller, Vrije Universiteit Amsterdam

MBA, University of Florida

Bachelor of Business Administration, Nyenrode Business Universiteit

 

Gerelateerde artikelen