Finance-trends: hoe hard gaat het echt?

Rond elke jaarwisseling verschijnen er lijstjes met de te verwachten trends voor het nieuwe jaar. Dit jaar kijkt CFO.nl eens terug: wat waren de voorspellingen van vorig jaar. Hoe staat het ervoor? Is er vooruitgang of gaat het toch langzamer dan verwacht? Wat doet finance er al mee?

We laten drie experts aan het woord over blockchain, soft skills en de business partner, robotisering en big data.

Blockchain

In 2017 was er volop aandacht voor de enorme waardestijging van de bitcoin, de cryptomunt die gebruik maakt van de blockchaintechnologie. Het lijkt dan ook hard te gaan, maar deskundigen zien nog niet direct perspectief: "Ik zie binnen finance nog weinig beweging." Lees hier meer over blockchain.

Big data

Er zijn steeds meer toepassingen van big data te zien, het is de ontwikkelfase ontgroeid. Maar vooral bij kleinere bedrijven is er veel achterstand. Soms is er een gebrek aan ambitie, een gemiste kans volgens sommigen: "Voor finance kan big data een middel zijn om die plek aan de bestuurstafel steviger in handen te krijgen en de business op te zoeken." Lees hier meer over big data.

Robotisering

Robotisering is al veel langer een thema. De geschetste gevolgen zijn groot en lijken steeds concreter te worden, al zijn de verschillen tussen grote bedrijven en kleinere bedrijven nog fors. Er is nog veel terughoudendheid: "Veel mensen, zelfs finance leaders weten niet goed wat het  precies is." Lees hier meer over robotisering.

Soft skills

Al jaren is te horen dat financials over soft skills moeten beschikken, om binnen bedrijven waarde toe te voegen en aansluiting te vinden met de business. Volgens onze deskundigen worden er stappen gemaakt, maar is er meer nodig. "Niet alle financials zijn geschikt om een omslag te maken." Lees hier meer over soft skills.

2018: experimenteren en integrated reporting

Ook vroegen we de deskundigen wat ze voor ontwikkelingen ze verwachten voor 2018. .Welke zaken worden belangrijk binnen finance? Lees hier verder.

 

 

 

Gerelateerde artikelen