Martijn Plaum vertrekt als CFO bij Tata Steel IJmuiden

Plaum blijft aan tot september. Opvolger nog niet bekend.

Plaum die in september 2022 aantrad als CFO van het Indiase staalconcern, stapt na precies twee jaar al weer op. Tata Steel IJmuiden staat de laatste jaren flink in de belangstelling als het gaat om de vervuiling van de nabije leefomgeving. Het concern staat dan ook onder grote druk om grote investeringen te doen in de vergroening van de productie en zit midden in onderhandelingen met de Nederland overheid over miljardensteun.

Grootse steunpakket in lange tijd

Nederlandse zal het Indiaanse Tata Steel bij de transitie mogelijk 3 miljard euro aan steun bieden, het grootste steunpakket aan een onderneming in lange tijd. Maar Tata Steel zal zelf ook flink moeten bijdragen aan de investeringen om ‘groen staal’ te kunnen produceren.

Tata Steel in IJmuiden benadrukt dat het vertrek van Plaum een persoonlijk besluit is. ‘Het is een eigen keuze geweest’, zegt een woordvoerder. ‘Meer kan ik er niet over zeggen. We willen zo snel mogelijk een opvolger vinden.’

Als betrokken CFO kun je samen met vakgenoten invloed uitoefenen op de toekomst binnen jouw sector. Bespreek belangrijke trends, ontwikkelingen en strategieën tijdens onze online CFO.nl Panels. Geïnteresseerd in kosteloze deelname? Bezoek CFO.nl/panel voor meer informatie en sluit je aan.

 

 

 

Gerelateerde artikelen