Verbannen CEO legt beslag op bedrijf Koop en Boonstra

Mark Gibbs, de voormalig CEO van Linxtelecom, heeft beslag laten leggen op de spullen van het bedrijf dat voor 40 procent in handen is van Cor Boonstra en Henk Koop.

Gibbs werd vorig jaar verbannen als CEO van Linxtelecom en eist nu enkele tonnen aan ontslag en managementvergoedingen. Hij claimt dat hij het veld moest ruimen vanwege een machtsstrijd tussen de verschillende aandeelhouders van het kabelbedrijf, zo meldt het FD.

Machtsstrijd

Medio mei bepaalde de rechter dat Linx zijn voormalig CEO vijf ton moest betalen. Dit bedrag is nog niet betaald en daarom heeft Gibbs beslag laten leggen. In het FD staat te lezen dat de beslaglegging de laatste ontwikkeling is in een strijd tussen enkele commissarissen en Gibbs die zo’n twee jaar geleden begon.

In 2012 vertrok Gibbs na drie jaar als CEO bij Linxtelecom. Hij tekende ergens anders een contract, maar werd al snel teruggevraagd door de commissarissen, waaronder Cor Boonstra. Hierop keerde Gibbs in 2013 terug als interim-CEO, maar moest echter na een paar maanden al weer het veld ruimen. Na een algemene aandeelhoudersvergadering werd Heiko Koop, de neef van grootaandeelhouder Henk Koop aangesteld als bestuursvoorzitter. Hij vervult deze functie nog steeds.  

Zowel Henk Koop als Cor Boonstra zijn overigens geen commissaris meer van het kabelbedrijf.  

Gerelateerde artikelen