“Apple wordt zelf een bank”

Apple zet een nieuwe stap in de financiele wereld. Tijdens de developersconferentie WWDC meldde het technologiebedrijf dat iOS 11 gebruikers de mogelijkheid gaat geven om geld over te maken en op te slaan op een speciale betaalkaart.

Met Apple Pay was het al mogelijk te betalen in verschillende webwinkels, de nieuwe plannen gaan veel verder. Met de nieuwe service kunnen gebruikers geld overmaken naar andere personen. Het overgemaakte geld gaat niet naar een bankrekening, maar blijft staan op de virtuele 'Apple Cash Card'. Volgens verschillende sites en blogs wordt het bedrijf met deze stap zelf een bank.

Al veel langer gaan er geruchten over de plannen van Apple in de financiële wereld. Met dit laatste nieuws lijken deze nu nog concreter te worden. De verwachtingen rondom de entree van het bedrijf in de bankenwereld zijn groot, omdat Apple bekendstaat als een bedrijf dat markten opschudt en vanwege de populariteit van de iPhone. De vraag is dan ook wat de gevolgen voor de traditionele banken zijn. iOS 11 gaat dit najaar live.

Met deze nieuwe dienst biedt Apple overigens niet alle services van een bank aan. Vaste overschrijvingen doen is nog niet mogelijk. Ook het uitlenen van geld behoort niet tot de aangeboden diensten, hiervoor is een banklicentie nodig. Het technologiebedrijf maakt wel steeds meer functies van een bank beschikbaar op de iPhone. 

Gerelateerde artikelen