CFO Day 2019 over andere boeg!

Building Bridges, thema van CFO Day 2019, woensdag 5 juni. En het wordt anders dan voorgaande edities! 

Het Noordzeestrand maakt plaats voor de bossen van Oosterbeek, de congreszalen van Grand Hotel Huis ter Duin voor de wilde dieren van Koninklijke Burgers’ Zoo…

“Noem het verjonging, noem het vernieuwing”, legt Community Manager Kevin Mottard uit. “We wilden niet drie achtereenvolgende jaren hetzelfde doen, mede vandaar de veranderingen in locatie en programma. 

De pre-conference is 4 juni 2019 in Burger Zoo, met daarna een borrel waarbij uitzicht is op de dieren. ’s Avonds volgt dan een Zuid-Afrikaanse braai, een chef-kok met sterren ervaring voert de regie. Een barbecue met stijl, zeg maar…”
In de brainstorm met Chief Financial Officers over het thema van CFO Day 2019 is gebleken dat er behoefte is om “met elkaar in te gaan op maatschappelijke ontwikkelingen.“ 

Niet buitenspel
Ontwikkelingen die zowel zorgelijk zijn, als dat ze kansen bieden. Het draait om bruggen bouwen naar groepen die heden ten dage in alle geledingen van de samenleving – en vooral in de top – te onzichtbaar zijn. De multiculturele maatschappij, de vergrijzing, het behoud van onze planeet, het realiseren van een echt duurzame samenleving, het bouwen van bruggen opdat mensen niet buitenspel komen te staan door de digitalisering. 

Poten in modder
Kevin Mottard: “Wat gaan we als CFO’s anders doen en welke stappen zetten we om een financieel model te vinden dat bedrijfsmatig én maatschappelijk duurzaam is? Verantwoording nemen, binnen en buiten het bedrijf. En niet pas na een referendum. Geen samenleving met allerlei zuilen en politieke- en bestuurlijke elites, maar mensen die met hun poten in de modder hebben gestaan kansen geven. Iets doen aan de ontevredenheid in de maatschappij, dat óók.”

Sessie in de bossen
Na een overnachting in Bilderberg Oosterbeek volgt 5 juni. Met sessies in de bossen, in een ‘festival omgeving’. “Elke CFO mag iemand jonger dan dertig jaar uit zijn finance-team meenemen”, legt Community Manager Kevin Mottard nog zo’n vernieuwing uit. “Het maximum aantal deelnemers blijft beperkt tot 500. Want met meer mensen komt kwalitatief netwerken op hét Nederlandse boardroom level event in het geding.”

’s Avonds volgt een walking dinner, volgens het food market concept. “Wie met een lege maag de file in wil duiken, mag dat natuurlijk”, lacht Mottard. “Alle anderen blijven lekker eten.”  
   

Gerelateerde artikelen