Edith Appels stopt als CFO/COO van Spar

Het supermarktconcern krijgt een nieuwe directie waarin de rollen CFO en COO uit elkaar zijn getrokken.

Appels kwam in 2014 bij het bedrijf nadat ze dertien jaar bij Ahold had gewerkt. Ze combineerde de CFO-rol met die van COO en was daardoor ook verantwoordelijk voor het gezond maken een modernisen van de winkels. Ze blijft nog tot 1 oktober in dienst. 

Lees ook: 4 Nederlanders die CFO- en COO-rol combineren

Winkelportefeuille Spar gezond, ondernemers gemotiveerd

Spar is de afgelopen jaren flink veranderd. Het bedrijf maakte sinds het begin van dit decennium een herorientatie door. In de woorden van CEO John van der Ent is Spar daarbij 'van een verzameling van de bekende buurtwinkels' veranderd naar een organisatie met 'meer dan 350 winkels voor dagelijks gemak, op de mooiste locaties van Nederland.'

Van der Ent prees de stappen die onder leiding van CFO/COO Appels zijn gezet. "Edith heeft met haar team een fantastische prestatie geleverd: de winkelportefeuille is weer gezond en ondernemers zijn gemotiveerd om de volgende stappen naar de nummer 1 in convenience in te vullen.”

Taken CFO/COO Spar uit elkaar gehaald

Het vertrek van Appels valt samen met een een herinrichting van de directie van Spar. Het bedrijf haalt daarbij de CFO-taken en COO-taken die Appels combineerde uit elkaar, al krijgt het bedrijf daarbij geen COO. De operationele taken worden toebedeeld aan de directeur Operations. Daarnaast krijgt de nog te vinden nieuwe CFO wel de verantwoordelijkheid voor de IT.

Tijd voor een nieuwe uitdaging

Appels zei met veel plezier en voldoening terug te kijken op haar tijd bij Spar. "Spar is een bedrijf met betrokken medewerkers en gedreven ondernemers en nog veel potentie om voor onze klanten het verschil te maken in dagelijks gemak. Ik vertrek in de wetenschap dat de organisatie in goede handen achterblijft om een vervolg te geven aan het succes van de afgelopen jaren. Nu de organisatie ‘staat’ is het voor mij tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan."

Gerelateerde artikelen