Huub van Rozendaal Award 2023 gaat naar CFO Jan Piet Valk (Boels Rentals)

Tijdens FM Dag 2023 is de award voor beste CFO voor het familiebedrijf uitgereikt aan Jan Piet Valk.

Er waren dit jaar weer drie top genomineerden voor de Huub van Rozendaal Award die sinds 2015 wordt uitgereikt aan financieel directeuren die een bijzondere prestatie hebben geleverd bij een Nederlands familiebedrijf.  

De genomineerden van 2023 waren: 

Jan Piet Valk | CFO van Boels Rental 
Lodewijk Lockefeer | CFO van Zeelandia 
Bram Paape | CFO van Den Hartogh 

Op 19 april 2023 deelden zij hun aanpak, ervaringen en inzichten tijdens de achtste editie van FM Dag: Focus on Value.  

De deskundige jury, bestaande uit Albert van Bolderen (Lid bestuur INretail), Marc Alblas (Group CFO West Coast Supply Group), Jeroen Straathof (CFO SABA adhesives & sealants), Ilse Matser (Expert familiebedrijven) en Bert van Dongen (CFO Koninklijke Paardekooper Group), hadden geen makkelijke taak dit jaar. “Er waren drie fantastisch kandidaten die bij prachtige familiebedrijven werken", aldus juryvoorzitter Albert van Bolderen (vml. CFO Zeeman). Hij deelde ook vervolgens achtergrond van de Huub van Rozendaal Award (zie kader) en heette de weduwe welkom van Huub van Rozendaal die persoonlijk bij de award-uitreiking aanwezig was.  

“De kandidaten zijn geïnterviewd door de redactie van FM/CFO en wij hebben ze ook persoonlijk gesproken en ook navraag gedaan bij de families. De prestaties liegen er niet om. Maar we zijn toch tot een winnaar gekomen", aldus de juryvoorzitter.  

And the winner… : Jan Piet Valk van Boels Rental! 

De trotse CFO stapt op het podium. De manier waarop hij heeft ingegrepen in een moeilijke situatie en hoe hij zich onafhankelijk heeft opgesteld in een aantal lastige dossiers worden genoemd als enkele van de redenen voor zijn overwinning.  

“Dit is wel even een momentje", aldus de trotse winnaar. “Mijn tempo ligt hoog en dit is niet altijd makkelijk voor de mensen om me heen. Zij zijn nu ook hier, en het voelt als een teamprestatie.”  

Gevraagd naar zijn emoties over het winnen van de award geeft Valk aan: “Het voelt als erkenning. Als CFO doe je gewoon je werk en je bent vaak de laatste die de deur uitloopt. Die commitment geldt voor alle financials hier. Je wilt iets bijdragen. Ik vind het mooi dat iemand heeft gedacht; dat verdient een award. Ik vind het fantastisch.” 

Huub van Rozendaal Award 2023
De Huub van Rozendaal Award is de prijs voor CFO’s of finance directors die zich opvallend verdienstelijk hebben gemaakt bij een familiebedrijf. Een nominatie is dé kans om het verhaal te vertellen over de lange termijnvisie van de familie, vanuit financieel-strategisch perspectief.

In een familiebedrijf vormt de CFO de schakel tussen het bedrijf en de buitenwereld en de familie. Hij of zij biedt een rationeel tegenwicht voor de ondernemers uit de familie, die een meer emotionele band hebben met hun bedrijf.

Sinds 2017 is de Award vernoemd naar Huub van Rozendaal die in dat jaar is overleden. Lees hier het volledige persbericht.

Binnen de CFO Community vormen finance directors of CFO’s van familiebedrijven een groep die te maken heeft met bepaalde specifieke kenmerken van een familiebedrijf. Op verzoek van enkele financieel directeuren wordt gekeken naar een community van finance directors van familiebedrijven. Dit jaar wordt aan het eind van de congresdag wederom de Familiebedrijven Award voor financieel directeuren van familiebedrijven uitgereikt.

Potentiele kandidaten voor de award kunnen worden aangemeld bij Amber Overbosch, CFO Community Manager via amberoverbosch@sijthoffmedia.nl

 

Gerelateerde artikelen