Nieuwe CFO komt op belangrijk punt ontwikkeling CarNext.com

Maarten van Neerven stapt over van Bugaboo naar CarNext.com. De CFO komt op een belangrijk punt in de ontwikkeling van de nog jonge Leaseplan-dochter.

CarNext.com maakte de benoeming dinsdag wereldkundig. Het online platform voor de verkoop van relatief nieuwe tweedehands auto’s krijgt daarmee een volwaardige raad van bestuur. Het is een stap die nog eens aangeeft hoe groot het belang is dat LeasePlan hecht aan de ontwikkeling van het bedrijf.

CarNext.com groeibriljant van LeasePlan

Eerder werd dat al duidelijk bij de beursgang. LeasePlan zette CarNext.com toen nadrukkelijk neer als een groeibriljant, een toekomstige winstmachine waar aandeelhouders veel plezier aan zouden kunnen beleven.

De beursgang werd afgeblazen, maar de ambities voor CarNext.com bleven overeind. Het platform is inmiddels in 22 landen actief met 37 locaties waar auto’s worden afgeleverd. Afgelopen kwartaal groeide het aantal auto’s dat aan consumenten werd verkocht met 35 procent tot 15.700.

CFO Van Neerven moet groei CarNext.com in goede banen leiden

Als CFO krijgt Van Neerven de taak om de groei ook vooral de kant van de finance-functie in goede banen te leiden. In de aankondiging prees CarNext.com de rol die hij op dit vlak bij Bugaboo heeft gespeeld. “Ik ben verheugd om Maarten bij het team te verwelkomen. Hij komt naar CarNext.com met een geweldig trackrecord en zijn ervaring zal van grote waarde zijn voor onze ambitieuze groeiplannen”, aldus CEO Ewout van Jarwaarde.

LeasePlan onderzoek opties voor CarNext.com

Behalve de groei, speelt bij CarNext.com ook nog dat het door LeasePlan meer op eigen benen wordt gezet. Het wordt een aparte business unit binnen het concern waarvoor apart de cijfers zullen worden gerapporteerd. LeasePlan onderzoekt daarnaast ook de ‘strategische opties’ zonder dat duidelijk is wat dat precies betekent.

CFO met ervaring met verkoopproces

Van Neerven werd in 2017 binnengehaald om bij Bugaboo leiding te geven aan de due diligence voor het verkoopproces van dat bedrijf. Uiteindelijk werd de maker van kinderwagens verkocht aan Bain Capital. Mocht het bij CarNext.com ooit komen tot een verkoop, heeft het bedrijf nu al een CFO met ervaring op dat vlak aan boord gehaald.

Lees ook: CFO LeasePlan Nederland: Technologie is geen bedreiging

Gerelateerde artikelen