Kraft Heinz kiest voor CFO van 29 jaar

Heinz Kraft heeft in de persoon van David Knopf een nieuwe CFO gevonden. Knopf (29) volgt de 42-jarige Paulo Basilio op bij het Fortune 500-bedrijf.

Knopf was eerst analist en werd in 2015 partner bij 3G Capital, dat ongeveer een kwart van de aandelen van Kraft Heinz in bezit heeft. Hij was betrokken bij de fusie tussen Kraft en Heinz in 2015 en is tegenwoordig actief als vice president van de notendivisie van Kraft Heinz. Als financieel eindverantwoordelijke bij één van de grootste Amerikaanse bedrijven, ligt er direct een flinke uitdaging voor hem klaar. Door tegenvallende verkoopcijfers, ziet Kraft Heinz de omzet al tijden dalen. Het bedrijf is bovendien bezig met uitgebreid kostenbesparingsprogramma, waar Knopf al bij betroken was. Dit moet de winstgevendheid verhogen. 

De keuze voor de jonge CFO is opvallend te noemen. De gemiddelde leeftijd van CFO's bij Fortune-500 bedrijven is 52 jaar. Al heeft 3G Capital wel de reputatie om vooral jonge executives te benoemen. Volgens Forbes toont de aanstelling aan dat finance professionals op een steeds jongere leeftijd, meer verantwoordelijkheden krijgen.

Maar uit verschillende onderzoeken komt juist een ander beeld naar voren. Uit onderzoek van executive recruitmentbureau Crist Kolder onder 673 Fortune 500 en S&P 500 bedrijven, bleek dat de gemiddelde leeftijd van de nieuw aangenomen CFO’s toegenomen is van 42 jaar in 2012 naar 48 jaar in 2016. De stijging zou te maken hebben met de toegenomen verantwoordelijkheden van financieel directeuren. Zo kunnen CEO’s en CFO’s persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor fouten van ondergeschikten.

 

 

Gerelateerde artikelen