Test de Founder’s Mentality in uw bedrijf

Bedrijven die er in slagen duurzame groei te behalen blijken te beschikken over een unieke eigenschap: The Founder’s Mentality.

Het is een probleem waar elk bedrijf dat groeit mee te maken krijgt: groei creëert complexiteit. En dat is een bedreiging voor het ondernemerschap binnen de onderneming. Auteurs Chris Zook en Jimmy Allen van Bain & Company laten in hun boek The Founder's Mentality zien dat bedrijven die duurzame groei wel weten vast te houden vaak over een set van dezelfde karakteristieken beschikken. Hun manier van denken en werken lijkt op die van een jong bedrijf, waarin de mentaliteit van de oprichter dominant is. In het boek laten de auteurs zien hoe bedrijven kunnen zorgen dat die Founder's Mentality behouden blijft en hoe dit de bedreigingen van complexiteit kan tegengaan.

Op website foundersmentality.com kunt u meer lezen over het boek. Ook kunt u testen in hoeverre de Founder's Mentality in uw bedrijf nog aanwezig is. Klik op de afbeelding hieronder om naar de test te gaan.

Het thema van FM Dag 2017 is 'The Founders Mentality' en is gebaseerd op het boek. Tijdens deze dag gaan we onder andere in op de vraag hoe bedrijven trouw kunnen blijven aan hun ondernemerschap. Lees hier meer over FM Dag en schrijf u in. 

Gerelateerde artikelen