4 CFO’s in finance die onverwacht vertrokken

Bij de deal tussen Takeaway en Just Eat dook deze week Ference Lamp op. De oud-CFO van SNS Reaal laat zien dat er leven is na een onverwacht vertrek.

De afgelopen tien jaar moesten topbestuurders bij financiële instellingen regelmatig onverwacht het veld ruimen. Sommigen vonden weer een nieuwe CFO-rol, anderen gingen commissaris- en advieswerk doen of maakten een overstap naar een andere sector. Wat vier oud-CFO’s bij financials nu doen.

Ference Lamp – oud-CFO SNS Reaal

Lamp trad in 2013 af toen de Nederlandse staat SNS Reaal nationaliseerde. Lamp, van oorsprong zakenbankier, keerde meteen terug naar zijn oude beroep. Hij werd Managing Director bij Merrill Lynch waar hij hoofd Benelux is. In die rol adviseerde hij Takeaway.com bij de deal met Just Eat.
 
Lees ook: Ference Lamp, CFO SNS REAAL: "Focus ligt op managen down side

Ronald Latenstein – oud-CFO SNS Reaal

Op het moment van de nationalisatie was Ronald Latenstein CEO van SNS Reaal, maar hij was vanaf 1995 tot 2009 de CFO van het concern. In deze periode maakte hij alleen een korte uitstap naar Insinger de Beaufort in 2001. Net als Lamp moest ook Latenstein onverwacht terugtreden bij de nationalisatie. Sindsdien werkt de oud-topman als adviseur en commissaris.

Emiel Roozen – oud-CFO Delta Lloyd

Emiel Roozen stapte in 2014 op nadat Delta Lloyd in conflict was gekomen met De Nederlandsche Bank. Het bedrijf zou onder Roozen misbruik hebben gemaakt van vertrouwelijke informatie. Roozen had de CFO-rol bij Delta Lloyd in twee periodes in totaal tien jaar vervuld. Hij had altijd carrière gemaakt in de financiële sector. Toch bleek vrij snel na zijn aftreden al dat er ‘volop leven’ buiten de sector was. In 2017 ging hij aan de slag bij bouwbedrijf TBI.
 
Lees ook: CFO Profiel: Emiel Roozen

Koos Timmermans – oud-CFO ING

ING kreeg vorig jaar een grote boete van 775 miljoen euro omdat het wetgeving die witwassen moet voorkomen had overtreden. Dit speelde bij ING Nederland en CFO Koos Timmermans was hiervoor eindverantwoordelijk. Enkele dagen na de bekendmaking van de boete werd dan ook bekend dat Timmermans terugtrad. Dit speelde allemaal nog geen jaar geleden, dus het is niet zo vreemd dat Timmermans nog geen nieuwe rol heeft. Hij is wel nog steeds commissaris bij ontwikkelingsbank FMO.

Gerelateerde artikelen