Selwyn Duijvestijn (CEO DGB Group): “Het werd een uitdaging om onze financiële processen te stroomlijnen met de systemen en oplossingen die we gebruikten.”

Selwyn Duijvestijn
DGB Group kiest voor Payhawk: efficiëntie en duurzaamheid in één platform.

DGB Group is een projectontwikkelaar van grootschalige natuur- en biodiversiteitsprojecten, gericht op het herstel van natuur en biodiversiteit. Met hun focus op CO2-compensatie helpen ze bedrijven en overheden om klimaatneutraliteit te bereiken. Intern worstelde DGB Group met inefficiënte financiële processen, tot ze de overstap maakten naar Payhawk.

Het leven vóór Payhawk

Voor Payhawk had het financiële team van DGB Group te maken met losgekoppelde systemen en handmatige processen. Ze gebruikten traditionele bankoverschrijvingen, Rabobank-creditcards en Moss voor uitgavenbeheer, maar niets bood de integratie die ze nodig hadden voor internationale betalingen, vooral in Afrika. Zoals Selwyn Duijvestijn, Executive Director bij DGB Group, uitlegt: “Het werd een uitdaging om onze financiële processen te stroomlijnen met de systemen en oplossingen die we gebruikten. Ze waren onvoldoende voor onze internationale behoeften. We hielden alles bij in spreadsheets, wat ons veel tijd kostte en leidde tot inefficiëntie.”

Een alles-in-één oplossing

Sinds de implementatie van Payhawk heeft DGB Group aanzienlijke verbeteringen gezien in hun processen. Het platform biedt hen de mogelijkheid om betalingen en uitgaven te automatiseren en centraliseren. Het belangrijkste voordeel? De naadloze integratie met Exact Online. “Dankzij de perfecte koppeling tussen Payhawk en Exact Online worden onze financiële gegevens automatisch gesynchroniseerd. Dit bespaart ons tijd en zorgt voor een accuraat overzicht van onze financiële stromen”, zegt Selwyn. DGB Group kon de tijd die nodig was voor het afsluiten van de maand met 50% verminderen, en het finance team kreeg meer ruimte voor strategische taken.

Payhawk Green: Duurzaamheid centraal

Naast financiële efficiëntie helpt Payhawk DGB Group ook bij hun duurzaamheidsdoelen met Payhawk Green. Dit platform biedt inzicht in CO2-uitstoot, waarbij elke transactie automatisch wordt gekoppeld aan de emissies. Wienke Schouwink, Environmental Solutions Manager bij DGB Group, legt uit: “Met Payhawk Green monitoren we onze organisatorische CO2-uitstoot, vooral Scope 3-emissies. Deze inzichten helpen ons om gericht actie te ondernemen en een positieve impact te maken door CO2-compensatie.”

Advies van DGB Group

Voor bedrijven die overwegen over te stappen naar een geautomatiseerd financieel platform, adviseert Selwyn: “Investeer in een betrouwbare oplossing zoals Payhawk. Het vermindert de werkdruk, biedt controle en geeft inzicht in je financiële processen.”

Gerelateerde artikelen