‘Intrekken nominatie Leroy bij KPN opmerkelijk’

De intrekking van de nominatie van Dominique Leroy tot nieuwe bestuursvoorzitter van KPN is een opmerkelijke ontwikkeling.

Dat meldde KBC Securities in een reactie.

Volgens het telecombedrijf is de duur van de procedures in België, waar justitie een onderzoek tegen haar is gestart vanwege een omstreden aandelenverkoop, "onduidelijk en onvoorspelbaar". Leroy ligt in België onder vuur vanwege de aandelentransactie. Ze was tot voor kort hoofdverantwoordelijke bij branchegenoot Proximus in België. Volgens de raad van commissarissen van KPN is de onzekerheid die is ontstaan niet in het belang van de onderneming.

KBC verwelkomde de nominatie van Leroy juist vanwege haar vele jaren aan ervaring in de telecomsector en goede reputatie bij beleggers. Het advies voor KPN staat op hold, met een koersdoel van 2,90 euro.

ING schreef dat KPN waarschijnlijk snel met een nieuwe kandidaat zal komen. De bank denkt dat interne kandidaten nog steeds zeer geïnteresseerd zullen zijn in de topfunctie bij het bedrijf. Het advies is hold, met een koersdoel van 2,90 euro.

Het aandeel KPN noteerde maandagochtend omstreeks 09.30 uur 2,3 procent lager op 2,81 euro. Daarmee was KPN de grootste daler in de AEX-index.

Gerelateerde artikelen