Sturende rechterhand voor CFO’s: ontdek nu Business Insight

Houd meer tijd over voor strategische beslissingen.

Besteed je als CFO veel tijd aan het verzamelen, verwerken en analyseren van data uit verschillende databronnen? Doordat het steeds makkelijker is om data te verzamelen zal het verwerken en analyseren hiervan alleen maar toenemen. Geavanceerde BI systemen automatiseren manuele taken, zodat je afscheid kan nemen van talloze spreadsheets en verschillende systemen. Bespaar kostbare tijd en focus je op strategieën voor een toekomstbestendige bedrijfsvoering.

Business Insight: SaaS-oplossing voor CFO’s

Business Insight is de financiële sturingssoftware die realtime inzicht tot de cijfers geeft, waardoor de CFO zich kan focussen op belangrijke zaken. Deze software is ontwikkeld door moederbedrijf SINCERIUS, financial due diligence expert, waardoor het de enige business intelligence software op de markt is die finance écht begrijpt.

Wat maakt Business Insight onmisbaar voor financieel directeuren?

De kracht van Business Insight zijn de standaardoplossingen met maatwerk. De meeste financiële business intelligence software bieden standaardoplossingen aan, maar vrijwel elk bedrijf heeft maatwerk nodig. De BI consultants van Business Insight denken mee over de juiste oplossing. De volgende functionaliteiten zitten in de software:

  • Managementrapportages – heldere en overzichtelijke rapportages die automatisch gegenereerd worden, waardoor je handmatige fouten vermindert en kostbare tijd bespaart. Deze zijn te delen in het gewenste format en huisstijl van de organisatie.
  • Consolidatierapportage – dankzij geautomatiseerde consolidatiestaten hebben CFO’s altijd inzage in de financiële gezondheid van de organisatie, ongeacht de complexiteit van de bedrijfsstructuur.
  • Financiële dashboards – krijg realtime inzicht in cruciale financiële indicatoren, zoals liquiditeit, winstgevendheid en werkkapitaal.
  • Operationele dashboards – houd de operationele prestaties, zoals productiviteit, kostenbeheersing en voorraadbeheer, in de gaten met een visuele weergave.
  • Importformulieren en bankconvenanten – voeg eenvoudig aanvullende data toe, zoals FTE’s of normalisaties, zodat je rapportage compleet is. Monitor ook de naleving van regelgeving om te voldoen aan financieringseisen om speciaal beheer te voorkomen.
  • EV-to-Equity berekeningen – geavanceerde berekeningen die van essentieel belang zijn voor M&A-processen en het optimaliseren van de kapitaalstructuur.

Meer tijd voor strategische beslissingen

Eén van de grootste voordelen van Business Insight is de automatisering van complexe financiële processen. Door data uit verschillende bronnen te integreren en analyseren, wordt het aantal handmatige werkzaamheden vermindert. Dit resulteert in een aanzienlijke tijdsbesparing en maakt de data accurater en betrouwbaarder. CFO’s hebben hierdoor meer tijd voor strategische taken, zoals het identificeren van groeikansen, risicomanagement en het optimaliseren van de bedrijfsvoering.

M&A-ready en exit-ready

Ben je als CFO  druk bezig om je organisatie klaar te stomen voor een fusie of overname? Of wil je de bedrijfsstructuur optimaliseren voor een exit? Business Insight biedt de tools en inzichten die nodig zijn om deze processen soepel en effectief te laten verlopen. Met realtime toegang tot kritieke financiële gegevens, en de optie om deze in diverse formats te presenteren, ga je als CFO de dialoog met investeerders en stakeholders vol vertrouwen aan.

Met Business Insight kiezen CFO’s voor een toekomst waarin realtime inzicht, datagedreven beslissingen en strategische focus centraal staan. Ontdek vandaag nog hoe onze Business Insight jouw financiële sturing kan versterken.

Gerelateerde artikelen