Drie jaar cel voor oud-CFO Vestia

Marcel de V. (51), vml. Financieel Directeur van Vestia, moet drie jaar de cel in. Financieel adviseur Arjan Greeven (47) heeft twee en half jaar gekregen.

De rechtbank in Rotterdam veroordeelde De V. en Greeven, die met zijn volledige naam in de media genoemd wenst te worden, voor fraude, omkoping en witwassen. Dat meldt het AD. 

Vestia kocht tot 2012 voor honderden miljoenen derivaten. De V. was degene die de derivaten kocht. Greeven deelde de vergoeding die hij van de banken kreeg – in totaal 30 miljoen – met De V.

Dat ging een paar jaar goed: Vestia verdiende miljoenen met de constructies. Tot de financiële crisis van 2007. De rente daalde en de banken eisten geld van de woningcorporatie. Tot op de dag van vandaag heeft Vestia daar last van.

De V. is vorig jaar in een civiele procedure al veroordeeld. Hij moet al het geld dat hij heeft verdiend aan de deals aan Vestia terugbetalen. Hij is in hoger beroep gegaan. “Ik heb het heel zwaar om gebrandmerkt te zijn. Ik zit in de bijstand en ben somber over de toekomst. Het is moeilijk relaties op te bouwen.'' 

Gerelateerde artikelen