ASML-toeleverancier VDL schrapt banen door tegenvallende chipvraag

Dip in de chipsector door dalende consumentenuitgaven

VDL gaat banen schrappen bij het onderdeel dat belangrijke technologie aan chipmachinefabrikant ASML levert, VDL ETG. Dat meldt BNR. De kosten moeten omlaag, want het duurt langer om te herstellen van de klap veroorzaakt door de dip in de chipmarkt. De dip in de chipsector wordt veroorzaakt door dalende consumentenuitgaven.

Het herstel laat nog zeker tot in de loop van volgend jaar op zich wachten, blijkt uit een interne brief in handen van BNR. “De verwachting was dat 2024 een periode van stabilisatie zou zijn, om daarna weer terug te keren naar de groei die we in de afgelopen jaren gewend zijn.” De terugkeer naar normale niveaus verloopt echter langzamer dan verwacht.

“Het is niet houdbaar om op dit moment onze gehele populatie in stand te houden.” Daarom stuurt VDL een “significant deel” van zijn uitzendkrachten weg, zonder concrete aantallen te noemen.

Lees ook op op CFO.nl: Paul Verhagen (CFO van ASM International): “De Porsche Taycan vraagt meer dan duizend chips.” 

 

Als betrokken CFO kun je samen met vakgenoten invloed uitoefenen op de toekomst binnen jouw sector. Bespreek belangrijke trends, ontwikkelingen en strategieën tijdens onze online CFO.nl Panels. Geïnteresseerd in kosteloze deelname? Bezoek CFO.nl/panel voor meer informatie en sluit je aan.

 

Gerelateerde artikelen